Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, a făcut mai multe confesiuni și dezvăluiri de colecție la „Dialoguri fără vloguri”, unde a fost invitat cu ocazia primului episod din noua rubrică ProSport. Unul din cele mai spectaculoase și dezarmante momente de sinceritate a fost legat de situația financiară a lui Mititelu, comparativ cu ceilalți patroni din Superliga acestui sezon 2023/2024. Omul de afaceri oltean nu s-a sfiit să admită: „Sunt cel mai sărac patron din Superliga!”. Detaliind apoi contextul și oferind episoade cuceritoare din viața lui, în fotbal și în mediul de business.
Pentru Adrian Mititelu, fotbalul a fost dintotdeauna o obsesie îmbrăcată în tricoul alb-albastru al Craiovei. A pătimit pentru fotbal, s-a înconjurat de dușmani, a fost urât și contestat, și-a riscat averea, sănătatea și liniștea familiei. Ce efecte a avut fotbalul asupra averii lui Adrian Mititelu? Iată ce povestește la „Dialoguri fără vloguri”:
Puteam face multe fabrici și business-uri. Poate eram peste Șucu și alți oameni de afaceri tari din fotbalul de azi. Nu cred că ei aveau atunci banii mei. Dar m-am izolat în fotbalul ăsta care mi-a mâncat tot”
Râzând, Mititelu spune că s-ar putea compara cel mult, din punct de vedere financiar, cu finanțatorul celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe:
Acum cred că sunt cel mai sărac patron din Superliga! Păi, mă compar eu cu Gigi Becali, care e numărul 1, sau cu Șucu… Poate cu Dioszegi să mă compar”
Totalul investiției lui Adrian Mititelu până azi se ridică la o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro. În cadrul interviului-amplu, acesta a povestit cum și-a făcut banii, pas cu pas, și a accentuat cu privire la marea afacere, zona imobiliară:
Am citit, m-am documentat și am profitat de investițiile imobiliare. Am știut legile, am anticipat lucruri legate de schimbarea sistemului social. Dar am fost și acționar la întreprinderi de stat. După 2000 mi-am dat seama că sunt unele lucruri în mișcare, am anticipat boom-ul imobiliar, am investit în imobile, terenuri agricole sau intravilan, drepturi imobiliare. Un risc. Dar am făcut pionierat!”
Altă etapă a vieții care a consolidat averea familiei Mititelu ține de afacerile cu combustibil, din primii ani după Revoluția din 1989:
Am ajuns să export combustibil în Republica Moldova. În anul 1993, am exportat de 2 milioane de dolari! Și de-acolo importam produse agricole. Super afacere! Bine, cea mai mare lovitură pe care era să o dau era de 10 milioane de dolari… Semnasem și contractul, urma să aduc șină de cale ferată din Ucraina, de la Azovstal Mariupol, cel distrus acum de Putin. Am fost acolo cu partenerii mei din Republica Moldova, drum prin pădurile din Belarus, cu racheți pe post de gărzi de corp! Urma să aduc șina la APCAROM Buzău, dar nu s-a livrat marfa la timp și a picat contractul”
În ciuda succesului pe acest plan, fotbalul a devenit destabilizarea cea mai puternică pentru planurile sale de afaceri. Iar Adrian Mititelu admite că toți cei 35 de milioane de euro investiți în fotbal pot fi considerați cu ușurință ca fiind pierduți:
Sunt pierduți, asta și dacă n-o spun eu! Sper că CEDO îmi va da câștig de cauză și voi relua procesul dezafilierii de la zero, poate vor fi despăgubiri. Dar am pierdut cu Universitatea nu doar banii investiți. Ci timp și oportunități! Practic, am pierdut 10 ani cu nebunie și agonie. Am avut și satisfacții, momente frumoase, dar în loc să câștig trofee, mi-au dat în cap”
ProSport a lansat rubrica specială “Dialoguri fără vloguri”, realizată de Gabriel Berceanu, în care vei descoperi dezvăluiri explozive, confesiuni emoționante și povești în premieră cu personajele fotbalului românesc. “Dialoguri fără vloguri” propune un format alternativ de calitate, în plină ofensivă a contentului video: puterea cuvântului mărturisit, dincolo de presiunea înregistrărilor audio sau a camerelor video. Jurnalism sportiv de colecție, vorbele care contează, cuvintele care rămân. Primul episod, cu Adrian Mititelu, poate fi descoperit aici.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER